Stäng Login avstängt

Arkiv

Artikel

Eskalator - Eskalator Deluxe

Av:
gabriel
Postad:
2004-12-18
Kommentarer:
3
Bigups:
0
Läst:
2012
Det känns som igår Eskalator släppte sitt första demo "Inte exakt likadant" men det är faktiskt två år sedan. Så vad har hänt sen sist? Rätt mycket ska säga er. Eskalator har utvecklats från att vara mysiga och skojfriska pionärer inom ska på svenska till ett riktigt svängigt och otroligt proffesionellt gäng skamusiker. "Eskalator Deluxe" bjuder oss på något utöver det vanliga, och det med råge. Några av låtarna, "En sån" och "CG16" (Carl XVI Gustav), har vi redan fått smaka på här på Ska Wars och därför känns väl kanske de låtarna inte lika roliga och fräsha som resten av låtmaterialet. Dock har dessa låtarna fått sig lite nya inslag och sångpålägg vilket gör de bättre än i de tidigare versionerna. Istället är det de nya alsterna som imponerar. Den redan klassiska "Original" om riktiga skins, "Sväng och stämning", "Jag älskar dig min kompis" och underbara "Elvis är död" svänger utav bara helsicke och får även kräsna jag själv att vilja svänga mina lurviga. Själva klippan i musiken är den nästintill perfekta rytmsektionen som med slammriga cymbaler, ståbas och gitarr är pricken över i:et. Och var annars kan man få gitarr, piano OCH barytonsax som samtidigt betonar synkoper? Blåset som i tidigare produktioner och ibland även live har varit sissodär känns säkert och maffigt med hela sex personer i blåssektionen. Jag får helt enkelt buga och bocka, och tacka Eskalator för en underbar skiva. Nu är det bara att försöka fånga er live och få lite glädje injicerat. Tack!
Warning (512): Method SkawarsHelper::avatar does not exist [CORE/cake/libs/view/helper.php, line 154]
gabriel

Kommentera

Logga in eller registera dig för att skriva

Kommentarer

 • SKApligt

  31 år, Man, Västerås

  Bigups:
  1

  Postad 2005-04-06

  såå jävla skön cd...kommer eskalator på nån festival i sommar?

  Guns dont kill people, rappers DO! ---------
 • Jompe

  34 år, Man

  Bigups:
  1

  Postad 2005-01-08

  roligt, bra och grymt. Vill samtidigt tacka för konserten på augustibuller. Det var grymt, även om jag tappade min plånbok när det vankades spontandans utan byxor.

  Babylon!
 • charlie cheese

  30 år, Man

  Bigups:
  1

  Postad 2004-12-18

  jag tycker att du skulle ha tagit med "när tunnelbanan slutat gå"! den låten är helt underbar! men annars är skivan den ända plattan jag kan tänka mig slå någon annan Skaplatta som kommer från jamaica!

  aläksnd bkbfmdä