Stäng Login avstängt

Arkiv

Artikel

Baby Snakes

Av:
gabriel
Postad:
2002-01-21
Kommentarer:
3
Bigups:
0
Läst:
3554
I mitten av åttiotalet var inte Sverige speciellt bortskämt med skaband. Vi hade T-Shirts som släppte lite skivor och några små skaband som ingen egentligen vet någonting om förutom namnet. Ett sådant mysterium var Baby Snakes, i alla fall för mig. Jag vet att de har släppt lite skivor och medverkat på samlingarna "Roots Of Swedish Pop" men vad mer? Vad hände egentligen i mitten av åttiotalet? Efter en del hårt reseach av underskriven så fick jag tillslut tag på sångaren i Baby Snakes, Fredrik Ekander, och jag fick tillslut svar på mina funderingar. Baby Snakes startades runt 84-85 av Fredrik Ekander (sång), Fredrik Forsman (orgel), Ola Pihlgren (trummor), Janne Vierth (gitarr) och Stefan Andersson (bas). I första sättningen var även Jonas Wennström med på trumpet. Även efter att han slutade officiellt så använde Baby Snakes honom + andra skablåsare live och på skiva. En fyraspårs demo som släpptes 1985 ledde till skivkontrakt med Engelska Unicorn Records och singeln "Broken Toy" släpptes inom kort (om man nu skulle hitta den ute i handeln så får man betala åtskillaga hundralappar eller t.om. en tusenlapp för att bli ägare) "Broken Toy" följes 1987 av mini-LP'n "Impudent Reptiles" och några låtar så samlingsskivor (kolla Ska Wars diskografi för mer info) Men som alltid är bäst live, likaså Baby Snakes. Spelningar på alla klubbar i hemstaden Stockholm under mitten av åttiotalet ledde till en trogen skara fans ca 300-500 pers bestod mods, skinheads, scooterboys "vanliga" typer. Konserterna brukade gå ganska vilt till och det slutade med att Snakes blev portade på både Tre Backar och Mosebacke p.g.a att det blivit mycket tumult spelningarna. Även Tyskland gick hem, då speciellt Berlin Hamburg där konserterna. Höjdpunkten på Baby Snakes karriär var i början av 1989 då medlemarna sa upp sig från deras resp. jobb och åkte på en tvåmånaders Europa-turne som gick helt fantastiskt. Sverige, Tyskland, Frankrike, Österrike, Italien, Spanien och England. Sex killar (Baby Snakes och deras manager Magnus Englund) i en ombyggd militärbuss runt om hela Europa med mängder av tjejer, sprit, ska och rhythm&soul. Men när Baby Snakes kom hem kände de att de hade uppnått allt de kunde som independentband. De svenska skivbolagen var mest inne på vanlig svensk pop och Baby Snakes ansågs inte tillräckligt kommersiella för att få ett majorkontrakt, vilket de ansåg skulle ha varit nästa steg. Eftersom de inte hade nån som helst lust att kompromissa bestämde Baby Snake sig för att lägga ned bandet istället. Och ännu en epok gick i graven. Om ni nu är intresserade av hur Baby Snakes lät så tycker jag att ni ska leta upp samlingsskivorna "Roots Of Swedish Pop" och "Skankin' Round The World vol 2" som faktiskt finns att få tag i ute i handeln.
Warning (512): Method SkawarsHelper::avatar does not exist [CORE/cake/libs/view/helper.php, line 154]
gabriel

Kommentera

Logga in eller registera dig för att skriva

Kommentarer

 • kungputte

  36 år, Man, Umeå

  Bigups:
  1

  Postad 2006-03-02

  Låten 'Ormen' på första Roots Of Swedish Pop är kanonbra svensk ska! Rekommenderas. Synd att de inte gjorde mer låtar på svenska.

 • styret

  32 år, Man

  Bigups:
  3

  Postad 2003-10-05

  kollade diskografin i efterhand och såg att det stod med där. jaja vad i helvete.

 • styret

  32 år, Man

  Bigups:
  3

  Postad 2003-10-05

  dom har en grym låt (wiskey bar) med på unicorns samlingskiva "super ska". Hittade den på nån liten skum skivbutik i prag. Borde gå att få tag på i sverige med.