Stäng Login avstängt

GeneralKnas GeneralKnas ...

Blogg

Blogginlägg

Ett tecken på liv! Rapport nr 11

Av:
GeneralKnas
Postad:
2010-01-30
Kommentarer:
7
Bigups:
5
Läst:
1625

I Gud, den barmhärtiges namn. Dig har jag att tacka för mitt liv. 


Det var nära att du tog tillbaks gåvan du gett mig.

Du vet bäst. 


Förra helgen. Fredagsnatt. Klockan 0330.


Jag och en väninna idkar intim gudstjänst, eller som det heter på svenska, vi knullar. I mitt hem i lägret. På kvällen har det varit spelning på en stödfest för immigrantarbetare nere i stan. Hon skjutsade oss hem och följde med upp på en kopp te. När vi som bäst njöt vårt te knackar det på dörren. Jag tänker att det kan vara min vän Khaled som varit med oss ute. Jag säger, bukra, bukra, imorgon, imorgon. Ännu mer, knack, knack, knack. Jag tar en filt runt min nakna kropp och går för att öppna fönstret i dörren. Direkt när jag haspar av trycks förnstret upp och ett par händer letar sig in i lägenheten på jakt efter dörrhandtaget. Dörren flyger upp. Två män, varav den ena jag sett många gånger innan, pressar sig in. Hotfulla ögon, på mig och på henne. Hon springer in på toaletten, som saknar dörr. Eller saknade, nu har Abu Muhammad installerat en sedan jag berättat att min kära moder kommer på besök om några veckor. 


Hot övergick i våld. Dom ville ha pengar annars skulle dom våldta henne. Det låg lite pengar på min dator som dom tog. Men det var inte nog, dom skulle nog behöva våldta henne trots allt. Den ena plockar fram en kniv. Den andra tar av sig sitt nitbälte och börja svinga. Jag försökte främst se till att dom inte kom åt henne. Nu, såhär en vecka efter tackar jag Gud, och skrattar lite åt det. Det var som i en film. Jag kände ingen smärta. Var helt lugn. 


Jag var naken som sagt. Och inte ett uns rädd. Kniven var inte stor. Inte stor nog att döda. Ett litet skärsår på kinden och ett på magen och snygga ränder över hela kroppen efter nitbältet är små minnen som sitter kvar. Den ena av dom slog sönder en fåtölj över ryggen på mig och den andre krossade en vattenpipsunderdel av tjockt glas i skallen på mig. Någonstans där började jag bli förbannad. Helt röd av blod, nu med byxor på som jag lyckats få på på något sätt, gick jag till motangrepp. Jag öste en tung fåtölj över den ena och knäckte ett av hans ben. Den andre kommer få tillbringa ansenliga timmar hos tandläkaren efter några armbågspecialare, som jag komihåg från min tid som kicker back in the days. Jag slogs en hel del en gång i tiden faktiskt. Inget att vara stolt över, men det livet har också lärt mig en del.


Efterspelet har egentligen varit det värsta. Sjukhus. Gammal pojkvän till tjejen dyker upp. Han är amerikan som jobbar en del med palestinier. Dom har ett projket tillsammans i lägret jag bor, så jag har träffat honom innan. Han var väldigt... amerikansk. Grät och hotade. Skrek och svor och ställde till scener.  Han sa saker om palestinier och islam man inte ska säga, speciellt inte om det sitter en arg man med kalashnikov och lyssnar. Som dessutom inte är sant. Det var två män som gjorde detta, inte det palestinska folket, inte islam. Det slutade med att jag fick gå upp ur min sjukbädd, bära ut honom, och bitchslappa honom. Tror jag räddade livet på honom där. Hon är ok. Stackars tös.


Och sen var det till huvudröntgen och polisstationen. Kom hem vid tio på morgonen till ett hem i fullständigt kaos. Glassplitter överallt. Ingenting på sin plats. Bakfull och svullen. Umm Muhammad, som var den första som kom in i lägenheten, som var med hela natten. Som betalade för allt och tog hand om tjejen. Denna ängel på över sjuttio bast kom in och kavlade upp ärmarna och började städa tillsammans med oss. Någon timme senare syns inga spår förutom blodstänk på väggarna.


Sen, hur göra? Inget svårt val i Sverige kanske. Men här var jag tvungen att välja mellan att låta antingen den libanesiska staten, eller samfälligheten i lägret döma i fallet. De två greps samma natt av säkerhetsrådet och sattes i lägrets interna häkte i avvaktan på mitt beslut. Jag vet att palestinier behandlas illa i vanliga fall i Libanon och hur illa kommer det då vara för dessa två i det beryktade överfulla Rumiehfängelset? Det är givetvis dessa två individers val att gå upp till mig för att försöka robba mig, men man kan inte blunda för de sociopolitiska orsaker som ligger bakom. Mitt beslut var således att låta den inre myndigheten, en samling av alla organisationer i lägret, PLO, Fatah, Hamas, Jihadisterna, Kommunisterna osv. få sköta ärendet. 


Dom två åsnorna till lögnare hittade på någon historia om att jag bjudit upp dom, men när jag konfronterade en av dom med min version av historien, och riktade den till honom direkt. ''Och då gjorde Du det här, och sen gjorde Du så här.'' Då erkände han allt. Jag skakade. 


Huwa. Som dom säger i Jämtland. 


Som lite extra salt på såren, och för att komplicera situationen ytterliggare, så finns det en tjej i Sverige också. Vi har inte lovat varandra något, men det känns ändå som jag svikit henne.. Tycker om henne väldigt mycket. Och den andra tjejen, efter att vi varit med om det här tillsamman, blev jag instant kär i på någon primordial nivå. Det är inte lätt att vara Klatil alltid. 


Behöver ett par dagar med lite lugn. Men då är jag nog på fel plats, hehe.


Annars är allting bra. Börjar tillochmed få betalt för mina spelningar nu. Blir en del, här och var.  Brukar röna stor uppskattning. Och jag ska dja lite på ett ställe i stan. Här ute i lägret är jag inte längre bara den där Ivan som bodde här några månader, utan en som stod upp och fightade tillbaks och sen visade barmhärtighet mot mina angripare. För detta får jag feta cred i lägret. Och jag har aldrig känt mig säkrare.


Frid och fred över er alla 

från Utomhusfängelset Bourj al-Barajneh

avslutar BlåtireKnas


PS. Dagen efter jag återvänt till de norra breddgraderna, den 5:e Mars, blir det dunderfet spelning på Tages i Landskrona. Staun som vi kallar den! Eller lilla Beirut. Himmaplan! Generalknas backat av dansk dynamit, ett kompband kallat Ragga Pack kommer bjuda på gammalt och nytt i en stil och fason. Mer info utlovas. DS


Kommentera

Logga in eller registera dig för att skriva

Kommentarer

 • Dennis

  38 år, Man, Värnamo

  Bigups:
  5

  Postad 2011-09-19

  Det märks att du bott i Landskrona man!

  HÄR & NU
 • GeneralKnas
  Bigups:
  73

  Postad 2011-02-16

   :) Shoo. Det där är över ett år sedan nu. Fortfarande ett par ärr i ansiktet och knivmärken över kroppen. Känns dock som väldigt längesen nu.

  Det blir inget på Tages den 5:e som du förstår :)  Däremot kanske i maj när jag släpper nästa skiva. 

  Bless!

 • Zimba4buisness

  26 år, Man, Landskrona

  Bigups:
  33

  Postad 2011-02-15

   trodde först där skulle komma ett men där du förklarade att det var på skämt men en uns av dålig humor men shiet!

  Raspect Breddah och mycket kred att stå upp så där och speciellt vara barmhärtig efteråt!

  Hoppas allt ordnat sig för alla parter och att nåd mot de fått de att se livet på fler vyer!

  Hoppas jag har pengar, tid o e i staun på himmaplan den 5e och kanske kan snacka vidare har utvecklat mina ideer också så där är mer jag skulle vilja introducera och gå igenom med dig när du e på himmaplan!

  Bless n luv! 

  Rather being high than low!
 • Myroots

  26 år, Kvinna, Östersund

  Bigups:
  43

  Postad 2010-02-22

  skönt att generalen lever vidare!

  A bohemian girl in a material world
 • djm
  djm

  35 år, Man

  Bigups:
  21

  Postad 2010-02-01

  puh.. bra där ivan! vad tror dom egentligen.

 • Zion Guide
  Bigups:
  11

  Postad 2010-02-01

  Helt otroligt, fantastiskt att du hanterade det hela så bra. Livet är skört men vackert. Det var spännande läsning, men helt sjukt när man tänker på att det faktiskt hänt.

  Bless up! 

  Orthodox - Function of the Heart
 • o.f
  o.f

  50 år, Man

  Bigups:
  122

  Postad 2010-01-30

  Shit mannen!    det går vilt till där nere. gud va skönt att allt ordna upp sig. Karatekungen!

  underbart att du kommer tebax snart.  BIG LOVE to Klatil.

  tare lugnt

Senaste händelser

Kalender

« september 2018 »

Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Arkiv

januari 2010

november 2009

oktober 2009

september 2009

Prenumerera