Stäng Login avstängt
Clandestino Festival

Clandestino Festival

(offline) 16 år, Göteborg, Vastra Gotaland

Blev medlem:
2011-12-21
Senast inloggad:
2011-12-21
firar 10 år med LKJ & Dennis Bovell Dub Band
6
Bigups

Om Clandestino Festival

Var?
Stora Teatern, Kungsparken 1 (karta), Göteborg.

När?
8-10 juni 2012 (plus en rad sidoarrangemang)

Vad?
Clandestino Festival har ägt rum årligen i Göteborg sedan 2003. Det är en alternativ musikfestival som också inkluderar andra konstformer och samtal. Med internationella artister från platser som formats av den globala migrationens vågbrus skapas här ett nydanande alternativ till kommersiell mainstreamkultur.

Ett av de ursprungliga motiven var att uppmärksamma fallet Peter Ekwiri som – efter att ha nekats asyl i Sverige – felaktigt dumpats i Ghana, trots att han kom från Uganda/Sudan.

Festivalen sträcker sig bortom mångkulturalism och tar strid mot rasismens nya ansikten. Den befinner sig i migrationens och mångfaldens mittpunkt och utmanar rådande bilder av kulturskillnader. Projektet i sin helhet inspirerar till att tänka olikheter mellan grupper av människor på nytt, bortom exotiserande, offergörande och demoniserande framställningar.

Genom ett genreöverskridande elektroniskt uppror, ett poserande av kända och framtida legender, underground-akademiska utflykter och suggestiv ljudkonst, har Clandestino Festival formaterat möjligheten av ett annat hjärtslag.

Eh?
Under åren har vi haft äran att presentera artister som Lee ”Scratch” Perry, Orchestra Baobab, Fatoumata Diawara, Buju Banton, Hindi Zahra, Konono N° 1, José González, Susheela Raman, Little Dragon, The Göteborg String Theory, Khaira Arby, Wu Fei, m fl, m fl.

Projektet produceras vid Clandestino Institut genom den ideella Kulturföreningen BwC.

Kommentarer

 • Kalle
  Kalle SW

  39 år, Man, Johanneshov

  Bigups:
  323

  Postad 2011-12-21

  Välkommen till Skawars!
  yes

Kommentera

Logga in eller registera dig för att skriva

Senaste händelser

Vänner

 • Kalle
Antal vänner:
1